Laddar

Mataffärens tak blir till en ny förskola: ”Passar utmärkt”

Malmös stadsbyggnadsnämnd har beviljat bygglov för en ny förskola i Malmö. Skolan ska byggas på taket till Lidl. "På taken finns en stor outnyttjad yta som är utmärkt att använda när Malmös befolkning växer, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden"

delningar

Lidl på Södra Förstadsgatan kommer snart att få nya grannar. På taket till fastigheten ska en nya förskola för 108 barn byggas. Det står klart efter att samhällsbyggnadsnämnden nu beviljat bygglovet.

Förutom den nya förskolan kommer det också att anläggas en 3000 kvadratmeter stor gård, som barnen kommer kunna lka på.

– I en växande stad gäller det att utnyttja ytan väl. Här förvandlar vi en del av ett trist p-hus och förskolebarnen får en stor grön gård trots att det är mitt i stan. Samtidigt är det glädjande att underlätta mottagningen av ensamkommande barn, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Samhällsbyggnadsnämnden anser att det är ett bra förslag och tror att det kan komma att bli fler liknande projekt i staden.

– På taken finns en stor outnyttjad yta som är utmärkt att använda när Malmös befolkning växer, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

 

Relaterade artiklar