Laddar

Mannen som hittades död i vattendrag är identifierad

Arkivfoto: Emmoth, Mostphotos

"Han rörde sig i mc-kretsar och föll i onåd hos Hells Angels"

delningar

Det är vid 23:30 på måndagen som polisen får in att en livlös person anträffats i ett vattendrag i närheten av Västkustvägen i Malmö.

Polis skickas till platsen för att biträda räddningstjänsten på platsen. När räddningstjänsten får upp kroppen ur vattnet visar det sig vara en död person som enligt bedömning legat i vattnet en längre tid.

Polisen har bekräftat för Kvällsposten att det är försvunne Leif Andersson som hittats.

– Det är han som hittades i natt. Dödsorsaken är allt från brott till olyckshändelse, säger en utredare vid grova brott till Kvällsposten.

Det var den första december 2018 som Leif Andersson anmäldes försvunnen av anhöriga. Det sista spåret efter Leif var från en övervakningsfilm från Hagstorpsgatan i Malmö den 24 november. Han har sedan 2009 levt under skyddad identitet, samma år utsattes hans anhöriga för ett sprängattentat på en ort utanför Kävlinge. Innan sprängattentatet ska Leif haft starka kopplingar till Hells Angels. Han ska där haft en särställning i den innersta kretsen utan att vara medlem, rapporterar Kvällsposten.

– Vi vet inte vad som hänt Leif. Han rörde sig i mc-kretsar och föll i onåd hos Hells Angels för tio år sedan. Han har flyttat runt och levt med skyddad identitet, säger utredaren på grova brott till tidningen.

Relaterade artiklar