Man visade och smekte penis på buss vid två tillfällen – döms

Arkivbild.

Mannen ska betala skadestånd till fem unga kvinnor som var minderåriga då brotten begicks.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En man född 1989 har dömds för sexuellt ofredande vid två tillfällen. Incidenterna ska ha skett med en dryg veckas mellanrum i oktober 2017.

Den 1 oktober 2017 satte sig mannen bredvid tre tjejer födda -99 och -00 på en buss mellan Videdal och Triangeln i Malmö. Han visade då sin penis samtidigt som han smekte den. Mannen log och tittade på flickorna utan att säga någonting. Tjejerna, som egentligen skulle åka vidare till Emporia vid Hyllie, upplevde mannens beteende som mycket obehagligt och när bussen stannade vid Triangeln gick de därför av och ringde polisen.

Enligt mannen minns han händelsen och har uppgett att han hade händerna i byxorna för att det kliade, och uppgav att han inte hade händerna på sitt könsorgan utan på sina pungkulor.

Åklagaren åberopade som bevisning två foton tagna av en av tjejerna under händelseförloppet. På fotona ses mannen sitta i bussen med båda händerna innanför sina något nedkasade byxor.

Den 9 oktober 2017 på en buss mellan Värnhemstorget och Södervärn i Malmö har mannen även ofredat två andra unga tjejer genom att onanera inför dem. Mannen klev på bussen samtidigt som de två flickorna födda 2001 och satte sig vid sätet parallellt med dem på andra sidan bussen.

I förhör har tjejerna uppgett att mannen hade händerna innanför byxorna och rörde dem snabbt upp och ner. De har uppgett att mannen reste sig och gick längre bak i bussen när han förstod att de tänkte informera chauffören. När mannen hade flyttat på sig hörde tjejerna två höga stön. De upplevde situationen som obehaglig och stressig, och de gick fram till busschauffören för att säga till. Mannen lämnade då bussen.

Åklagaren åberopade stillbilder och film från bussens övervakningskameror samt en film som en av de unga kvinnorna tagit med sin mobiltelefon. Mannen nekar till att ha onanerat på bussen.

Tingsrätten bedömer att de båda gärningarna har varit ägnade att väcka obehag hos målsägandena samt kränka deras sexuella integritet. Mannen dömdes i Malmö tingsrätt och påföljden blev att han ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Mannen ska även betala skadestånd med 5 000 kronor var till de fem tjejerna och även betala ränta på beloppet enligt räntelagen till tre av tjejerna från den 1 oktober 2017 till dess betalning sker. Till de andra två tjejerna ska ränta betalas på de 5000 kronorna från den 9 oktober 2017 till dess betalning sker.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar