Man våldtog kvinna i lägenhet

Foto: Roland Magnusson, Mostphotos / Pixabay

En man döms för att ha våldtagit en kvinna i en lägenhet i Malmö. Kvinnan har i förhör berättat att hon upplevde det som en skräckfilm.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 30-årsåldern döms vid Malmö tingsrätt för att i februari i år ha våldtagit en kvinna i en lägenhet i Malmö. Mannen och kvinnan ska ha lärt känna varandra cirka en månad innan händelsen och var nära vänner men hade ingen kärleksrelation eller sexuell relation.

Under den aktuella kvällen hade de båda umgåtts i kvinnans lägenhet och arbetat med ett projekt. Runt midnatt bestämde de sig för att gå till mannens lägenhet och fortsätta arbetet där.

Kvinnan har i förhör uppgett att hon efter ett tag sa till mannen att hon ville gå hem. Han ska då ha sagt att hon inte fick det och att han låst alla lås och gömt nycklarna. På frågan om kvinnan ville sova över ska hon ha svarat nej och mannen ska då ha blivit arg och aggressiv. Kvinnan har berättat att mannen tog tag i hennes handleder och med våld drog henne till sovrummet där han kastade henne på sängen. Under flera timmar förgrep sig mannen sexuellt på kvinnan. I förhör har hon uppgett att hon hela tiden var rädd och att hon upplevde det som en skräckfilm.

Mannen har i förhör nekat till brott och hävdat att inget sexuellt hände i lägenheten. Tingsrätten anser dock att kvinnan har lämnat en mycket detaljerad berättelse. Dessutom har det hittats spår av sperma från mannen på kvinnans tröja. Tingsrätten dömer honom därför för våldtäkt.

Mannen åtalades också för olaga frihetsberövande men på den punkten frias han. Straffet för våldtäkten blir fängelse i två år och tre månader, samt att han ska betala skadestånd till kvinnan. Tingsrätten var dock inte enig. Två nämndemän menar att det inte har funnits några fysiska tecken på att mannen behandlat kvinnan på det sätt som hon uppgett och tycker inte att det är tillräckligt bevisat att mannen begått våldtäkten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar