Man sköts ihjäl i park i Malmö – fyra män åtalas för mord

Foto: Roland Magnusson / Mostphotos.

Mannen blev avrättad med fyra kulor i ryggen.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Nu åtalas fyra män i åldrarna 21-23 år misstänkta för ett mord på en man i en park i närheten av Lektorsgatan i Malmö. Mordet skedde den 3 juli 2018 genom att en av de åtalade, en 23 årig man, enligt åtalet tog fram en pistol, kaliber 9 millimeter, laddad med nio skarpa patroner. 23-åringen sköt sedan mannen med flera skott varav fyra kulor träffade mannen i ryggen och en i axelvecket. Mannen dog omedelbart av skadorna.

De fyra männen åtalas även för försök till mord då 23-åringen vi samma tillfälle sköt flera skott mot en annan man. Ett av skotten träffade låret, ett underbenet, ett säteashalvan och ett på tummen. 23-åringen hade tidigare på dagen förmått de båda männen att åka från Helsingborg till Malmö i syfte att få dem till den plats där skjutningen senare ägde rum.

Åklagaren menar att skadorna på lår och underben varit livshotande och att det fanns fara för att brottet kunde ha fullbordats. Vidare menar åklagaren att de tre männen vidmakthållit det numera överläget genom att vara med när 23-åringen sköt mot de båda männen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar