Man misstänkt för vansinnesfärd i Malmö

Foto: Polisen

Mannen ska ha kört över 100 kilometer i timmen på en cykelväg.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 20-årsåldern står åtalad vid Malmö tingsrätt misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Det var den 8 september 2016 som mannen ska ha kört en bil på Jägersrovägen och gator däromkring. Mannen ska vid tillfället ha varit narkotikapåverkad och försökt att köra ifrån en polispatrull.

Han ska ha kört till vänster om mittrefuger och kört på fel sida vägen så att en annan bilist vid ett tillfälle fått väja undan för att undvika en krock. Mannen ska även ha kört 100 kilometer i timmen på en cykelbana och kört rakt ut i en korsning framför en buss så att bussen tvingats till en kraftig inbromsning.

Till slut hamnade polispatrullen jämsides med bilen och då ska mannen försökt att preja patrullen men snurrar då runt själv och hamnar på motsatt sida. Polispatrullen kör då in i sidan på bilen.

I samband med stoppet ska föraren och passageraren sprungit ifrån platsen. Efter cirka 300 meter ska en polisman kommit ikapp föraren som sprayats med OC-spray och en brottningsmatch uppstått. Till slut ska polisen fått kontroll på mannen.

I och med dessa aktioner har mannen, enligt åtalet, gjort sig skyldig till grov oaktsamhet och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv.

Mannen testades efter händelsen positivt för kokain men säger att det kan vara hans medicin som gjort utslag. Han säger att han inte körde bilen och kommer inte ihåg vem som gjort det.

Mannen uppger i förhör att han nekar till samtliga brott.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar