Laddar

Man jagade åttaåringar med gren – misstänks för flera brott

En man i 40-årsåldern har utsatt flera personer i Malmö för olaga hot och misshandel. Om han döms för brott riskerar han över 100 000 kronor i böter.

delningar

En man i 40-årsåldern står åtalad vid Malmö tingsrätt för flera brott. Bland annat ska mannen i maj 2017 ha utsatt en familj för olaga hot genom att jaga dem – beväpnad med en gren. De yngsta i familjen var vid tillfället åtta år gamla.

Mannen ska ha skrikit och sprungit efter familjen, vilket enligt åtalet skapat allvarlig rädsla hos familjemedlemmarna för deras egen och familjens säkerhet.

Åklagaren yrkar nu på att mannen, om han döms för olaga hot, ska betala 7 000 kronor i skadestånd vardera till familjen för kränkningarna.

Mannen åtalas också för att i september ha dragit en kniv mot en person samt hotat att döda honom. Vid samma tillfälle ska han även ha kastat en kruka i huvudet på personen och sedan jagat efter personen som flydde på cykel.

Senare under samma dag ska den misstänkta ha gett sig på ett par i en bil genom att slå på bilen med en gren så det uppstod skador för över 25 000 kronor. Han ska även ha velat att paret skulle kliva ur bilen så att han kunde slå dem.

Nu riskerar mannen att få betala sammanlagt 80 169 kronor till samtliga utsatta den aktuella dagen, om tingsrätten finner honom skyldig.

Den 16 oktober, i samband med flera brott på Möllevångstorget, greps mannen av polis. Då ska den misstänkta ha slagit till en annan man i ansiktet för att sedan ta upp två avslagna glasflaskor och hotfullt rört sig mot mannen.

I samband med detta försökte en kvinnlig polis ingripa, varpå mannen riktade två avslagna glasflaskor mot henne och började röra sig hotfullt mot henne.

Sedan dess har mannen suttit frihetsberövad. Åklagaren yrkar nu på 19 000 kronor i skadestånd till mannen och 10 000 kronor till polisen.

Utöver dessa brott står mannen även åtalad för två brott mot knivlagen, ännu ett olaga hot samt försök till grov misshandel.

 

Relaterade artiklar