Man hade smink för 300 000 kronor i bilen – döms för häleri

Malmö tingsrätt Foto: Roland Magnusson, Mostphotos / Pixabay

En man född -85 döms till villkorlig dom för grovt häleri.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En man född -85 döms till villkorlig dom för grovt häleri vid Malmö tingsrätt. Mannen har mottagit, förvarat och transporterat smink- och kosmetikaprodukter som kommit från en annan person genom brott. Godset har haft ett sammanlagt värde av åtminstone trehundratusen kronor. Det hände i mars 2018 och han ska senast ha setts med godset på Rönnviksgatan i Malmö.

Den 7 mars 2018 gjorde polisen husrannsakan i en lagerlokal. I lokalen anträffades en mycket stor mängd kosmetikaprodukter som misstänktes vara stulna. Värdet av produkterna har uppskattats till cirka tre miljoner kronor. En person anhölls och häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt häleri.

Polisen inledde spaning i området kring lagerlokalen för att kunna gripa eventuella medgärningsmän. Det var av den anledningen som en polisinspektör befann sig i området den 11 mars 2018. Polisen såg en skåpbil som kom körande och han bedömde att den kunde vara intressant i ärendet. Kort därefter kom mannen född -85 gående från det håll där polisen hade sett bilen köra. Han stoppade mannen och denne medgav att han hade kört bilen. Mannen hade nycklar till bilen och bilen blev föremål för husrannsakan. I bilen anträffades två stora plastpåsar som innehöll kosmetikaprodukter och liknande. I bilens handskfack låg handskrivna godslistor med den typen av varor. På listorna fanns olika uträkningar som verkade vara baserade på antalet av en viss produkt och priset för denna.

Mannen har nu alltså dömts vid Malmö tingsrätt gör grovt häleri. Brottet bedömdes som grovt eftersom varorna haft ett betydande värde. Mannen döms till villkorlig dom.

Eftersom mannen döms för ett brott där fängelse ingår i straffskalan ska han enligt lagen om brottsofferfond betala en avgift på 800 kronor.

Mannen har tidigare dömts för smuggling.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar