Laddar

Man förvarade vapen och narkotika i källarförråd

Foto: Roland Magnusson, Mostphotos / Pixabay

Förvaringen av godset resulterar i ett rejält fängelsestraff.

delningar

Under fredagen dömdes en 24-årig man i Malmö Tingsrätt för grovt och ringa narkotikabrott, grovt vapenbrott och häleri.

Vid en husrannsakan hittade polisen ett hagelgevär med tillhörande ammunition och en halvautomatisk pistol i ett källarförråd på 24-åringens bostadsadress i Malmö stad. I samma källarförråd hittades en stor samling narkotika bestående av nära 100 000 tabletter med olika innehåll. Mannen ska även ha haft tre tabletter alprazolam på sig vid gripandet. Vid vidare undersökning visade det sig dessutom att hagelgeväret i förrådet var stulet.

Enligt 24-åringen själv ska han två veckor innan gripandet ha sett en man gömma två resväskor och en soppåse i ett skogsområde. Då han trott att det handlat om pengar har 24-åringen sedan gått tillbaka till området på kvällen. Trots att ha upptäckt vapnen och tabletterna ska mannen ha hämtat väskorna och lagt dem i sitt källarförråd.

Tingsrätten har funnit att 24-åringen har ett blandmissbruk, men att den stora mängden narkotika inte kan ha varit menad för eget bruk utan att tabletterna skulle ha förvarats i annat syfte. Vapnen har förvarats på ett lättillgängligt sätt i ett källarförråd med stängsel som inte nått hela vägen upp till taket. Eftersom det dessutom handlat om två livsfarliga vapen har tingsrätten bedömt vapenbrottet som grovt. Faktumet att 24-åringen förvarat narkotikan och vapnen utan vidare åtgärd gör honom dessutom skyldig till häleri.

Samtliga rubriceringar motsvarar enligt tingsrätten fem års fängelse på grund av det höga straffvärdet. Därmed dömdes 24-åringen till fem års fängelse för ringa och grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och häleri.

Relaterade artiklar