Man döms till fängelse för dubbla våldtäkter

Foto: Roland Magnusson / Mostphotos - Foto: Mostphotos

En 23-årig man har dömts vid Malmö tingsrätt för två våldtäkter i Malmö.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Den första våldtäkten inträffade den 22 juli förra året på nattklubben Kulturbolaget. Mannen tryckte då upp en kvinna mot en vägg, på dansgolvet, och våldtog henne. Kvinnan lyckades kontakta en kompis över sociala medier som kom dit och övergreppet avbröts. Kompisen kontaktade en vakt och mannen greps. Mannen anhölls på morgonen samma dag men släpptes dagen efter.

Den 30 april i år slog mannen till igen. Denna gången på Moriska paviljongen. Mannen tvingade in en tjej på toaletten, tryckte upp henne mot väggen och tvingade henne att genomföra sexuella handlingar mot sin vilja. Våldtäkten avbröts när en vän till kvinnan letade efter henne på toaletten. Kompisen berättade för vakter vad som hade hänt och hur mannen såg ut och han greps strax därefter. Han anhölls dagen efter och har suttit häktad sedan den 4 maj.

Nu har den 23-årige mannen dömts för de två fallen av våldtäkt vid Malmö tingsrätt. Han döms till 3 års fängelse. Han ska också betala 100 000 kronor i skadestånd till den ena kvinnan och 140 000 kronor till den andra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar