Laddar

Mamma upptäckte väska med sprängmedel

Tre män kan nu åtalas efter att polisen hittat en väska fylld av sprängmedel. En av de misstänktes mamma var den som larmade polisen.

delningar

Polisen har gjort ett stort framsteg i ärendet kring sprängningen på bostadsbolaget Victoria Parks kontor på Herrgården i Rosengård 2014. Mycket tack vare en mamma som upptäckte en väska med sprängmedel.

En 22-årig man som satt häktad för inblandning i dådet men släpptes strax före åtalet om bombdåden. Nu åtalas han och ytterligare två av hans vänner för innehav av en stor mängd sprängmedel efter en tids spaningsarbete från polisen.

Avlyssnade telefonsamtal

Bland annat har polisen avlyssnat 22-åringens telefon och på så sätt fått nys om hans inblandning gällande sprängmedelfyndet som polisen hade gjort.

Fyndet kunde göras tack vare en av de medåtalade, en 21-årings mamma. Hon hade märkt att sonen kom hem med en för henne okänd väska och ifrågasatte honom. När sonen gick in i duschen märkte mamman att väskan innehöll något som inte riktigt stod rätt till varpå hon kontaktade polisen.

Ett halvt kilo sprängmedel

I väskan hittade polisen sedan ett halvt kilo sprängmedel i förpackningar märkta med texten ”explosive”.

Nu kommer 22-åringen, 21-åringen och en 20-åring som också kan knytas till sprängmedlet åtalas för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen, som åklagaren bedömer ska räknas som grovt då det skulle kunna komma till brottslig användning.

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?