Malmöstudenter utmanar reklamjättarna: ”Prestigefyllt”

Fem studenter från Malmö Högskola är nominerade till ett av Sveriges finaste priser inom reklam och kommunikation. – Vi är det enda studenterna som är nominerade. Alla andra är stora reklambyråer, så det är ganska fett, säger designern Petra Hassler.

delningar

De nominerade till Svenska Designpriset i kategorin ”Information – print” är kataloger för bland andra bilmärket Volvo, mediekoncernen Schibsted och möbelföretaget Aspen.

Men en nominerad sticker ut ur mängden, examenskatalogen för studenterna på Grafisk Design vid Malmö Högskola.

– Det är väldigt prestigefyllt i Sverige, bara att vara nominerad är väldigt stort, säger designern Maja Andersson.

Studenternas bidrag är en katalog över klasskamraternas examensarbeten. Det är med andra ord många kreativa hjärnor från skolan som är inblandade i det nominerande bidraget. Sammanställningen har gjorts av ett designlag bestående av Sigurður Reynir Thorstensen, Erik Wikberg, Petra Hassler, Linda Hurtig och Maja Andersson.

Vilka faktorer har gjort att den här katalogen är så bra att ni har en chans att vinna? – Det är den gemensamma brain-stormingen. Varenda liten detalj har haft tio föregångare som har blivit slopade. Så alla detaljer är grundligt genomarbetade. Det är nog en del i framgången, säger designern Erik Wikberg.

Trots att de är stolta över sitt bidrag så är studenterna dock lagom optimistiska inför avgörandet.

– Det hade varit helt fantastiskt att vinna. Men vi vågar inte riktigt tro på att vi vinner. På något sätt känns det inte som en tävling som studenter vinner. Det är ganska stora byråer och företag vi ställs emot, säger designern Petra Hassler.

Priset avgörs till hälften av en jury och till hälften av röster på Svenska Designprisets hemsida. Galan för Svenska Designpriset går av stapeln den 20:e oktober. Först då vet vi om Malmöstudenterna har stått för en ordentlig skräll i design-Sverige

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar