Laddar

Malmös galna målfest – gjorde mål på allt

14 olika målskyttar när HK Malmö säkrade andraplatsen.

delningar

HK Malmö med luft under vingarna efter segern mot IFK Kristianstad kom ut rejält och tog tidigt kommandot hemma mot Ricoh.

De gjorde mål på det mesta och flera spelare visade upp bra fart framåt. Malmö gick tidigt upp i en 7-2 ledning de sedan aldrig släppte.

I halvlek stod det 18-13.

– Ja vi var sugna på att bjuda på mål, när det är en sån här fest med fritt inträde. vi började i ett rasande tempo och det ska vi fortsätta med, säger Simon Nyberg till C More i halvtid.

Det blev som han sa.

Malmö, där det oftast pratas om hur bra försvarsspelet är – visade även prov på glödande anfallsspel.

Och till målskyttarna sällade sig både Adam Lönn (tre i den andra) och Fredrik Petersen (fyra i den andra), och trots att Malmö roterade en hel del drog de ifrån ytterligare.

Till slut blev det 35-25 till hemmalaget som nu är klara serietvåor.

– I år är vi ett verkligt hot för Kristianstad, säger Binai Aziz till C More efter matchen.

– Malmö är bättre. De har ett bra anfallsspel, får träff på allting och även om vi har fjorton räddningar så orkar vi inte – det säger en hel del om Malmö, säger Ricohs Tobias Rosengren till C More efter matchen.

Malmös bästa målskytt för kvällen blev Binai Aziz med fem mål.

– Vi måste göra jobbet och trycka på och först då visar vi att vi är ett topplag, avslutar Aziz.

 

Handbollsligan HK Malmö – Ricoh HK : 35-25 (18-13)

Målen HK Malmö: Binai Aziz 5, Hampus Nygren 4, Linus Persson 4, Fredrik Petersen 4, Jim Andersson 3, Simon Nyberg 3, Anton Blickhammar, Adam Lönn 3,  Emil Möllerström 2, Tim Hilding, Patrik Kvalvik, Kassem Awad, Lucas Lidbeck

Relaterade artiklar