Malmöpolisen varnar: "Det är ett jäkla sätt"

Efter otäcka händelsen – polisen varnar för brottet.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

– Det här är ett jäkla sätt, rent ut sagt, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

En kvinna i 85-årsåldern föll offer för ett otäckt åldringsbrott i Lorensborg i Malmö. När kvinnan närmade sig sin bostad kom det fram en okänd man som påstod att han var tvungen att kontrollera hennes proppskåp. Men trots att kvinnan tackade nej och förklarade att hon varken orkade eller ville ha besök, så tog sig mannen in i hennes lägenhet.

– Han ska ha varit väldigt påträngande och lyckats ta sig in i hennes bostad. Han fick kvinnan att sitta stilla medan han gick runt i lägenheten, han berättade att han var tvungen att göra vissa kontroller och följde en checklista som han hade med sig, säger Nils Norling.

Men besöket slutade i att kvinnan blev bestulen på flera tusen kronor.

– När han lämnade lägenheten upptäckte kvinnan att hennes plånbok med kontanter var borta. Det ska ha varit ett antal tusen kronor i plånboken, säger Nils Norling.

Hur kan man förhindra att detta sker?

– Man ska inte släppa in någon okänd, och man ska insistera på att man först vill ringa det aktuella företaget och göra en kontroll så att allt står rätt till.

Men i det här fallet har det inte varit så enkelt för kvinnan?

– Nej, den här mannen ska ha varit väldigt påträngande och då kan det vara svårare att värja sig emot det. Men om man är osäker i ett sådant läge ska man absolut ringa polisen. Ring 112 om du misstänker att du håller på att bli bestulen, eller att någon vill tränga sig in i din bostad – då är det fullt befogat att ringa 112, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar