Laddar

Malmöpolisen varnar: ”De riktar in sig mot kvinnor”

Så går de till väga – nu vädjar polisen om hjälp.

delningar

Tjuvar på moped går till attack mot cyklister i Malmö. Under onsdagen blev tre kvinnor utsatta och nu efterlyser polisen fler vittnesuppgifter för att kunna hitta de skyldiga.

– Vi kan inte utesluta att det rör sig om samma personer vid samtliga tre fall. Det finns vissa likheter. Tillvägagångssättet med moped, att man stjäl väskor ur cykelkorgen och att de riktar in sig mot kvinnor. Det finns en hel del likheter som gör att vi måste arbeta vidare med det här. Vi är intresserade av den som kan ha sett något eller gjort några observationer, säger Nils Norling på Malmöpolisen.

Det första stölden inträffade vid 18-tiden på Nydala. En kvinna i 70-årsåldern var ute och cyklade när en person på moped körde upp bredvid henne.

– Personen ryckte väskan som fanns i cykelkorgen, som innehöll plånbok, kort och så vidare. Personen hade hjälm på, så det är svårt att få bättre signalement, säger Nils Norling.

Bara 30 minuter senare var det dags igen. Då blev en kvinna i 60-årsåldern utsatt för en liknande stöld.

– Men då var det två personer på varsin moped som körde upp bredvid kvinnan. Båda hade hjälm på sig. De stal väskan som innehöll plånbok, kort, mobiltelefon och så vidare. Detta inträffade på Södervärnsstråket, säger Nils Norling.

Tre timmar senare, vid klockan 21.00, blev en kvinna i 30-årsåldern rånad –tillvägagångssättet kändes igen, men det gick betydligt värre för den utsatta kvinnan.

– De kom med moped och försökte ta väskan från cykelkorgen. Kvinnan försökte hålla emot, men lyckades inte och föll till marken. Där blev hon medsläpad ett par meter, säger Nils Norling.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, fick uppsöka sjukhus.

– Hon fick åka till akuten för kontroll. Hon kan ha fått ett brott i handen i samband med händelsen, säger Nils Norling.

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?