Malmöpolisen till alla tafsare: "Ni ska inte känna era trygga i efterhand"

Foto: Mostphotos/Pixabay

12-åriga flickor sexuellt ofredade – men polisen tror sig kunna identifiera de misstänkta.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I slutet av förra veckan rapporterade 24Malmö.se om att hela nio unga kvinnor blivit utsatta för sexuellt ofredande under årets Malmöfestival. Nu har siffran stigit. På måndagen har antalet ökat från fem anmälningar till åtta – och från nio till tretton drabbade kvinnor, där vissa är så unga som 12 år.

– Det ska inte vara så här. 12-13-åriga flickor ska kunna njuta av en konsert utan att vuxna män ska tafsa på dem. Det är för jäkligt att läsa de här anmälningarna och vad vuxna män tycker att de kan göra med barnen, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

I fem av åtta fall har polisen lyckats identifiera misstänkta personer, men i övriga tre fall har man ingen misstänkt.

– I de fallen tog det lite tid innan det kom till vår kännedom och då blir det också svårare att identifiera. Men vi kommer att titta på kameraövervakning, titta på plats och tid, och se om vi kan hitta något som kan hjälpa oss att identifiera de misstänkta. Om man har tafsat på flickor ska man definitivt inte känna sig trygg i efterhand, säger Nils Norling.

Antalet anmälningar om sexuellt ofredande har däremot minskat rejält – från 29 till 8 stycken under Malmöfestivalen.

– Det är positivt att färre drabbas, men 13 är ändå alldeles, alldeles för många. Vi har varit aktiva och offensiva med att omhänderta kraftigt berusade personer och även att avvisa och omhänderta personer som uppvisar ett stökigt eller störande beteende, och det kan vara en anledning till att det är färre anmälningar i år.

– Vi har också varit tydliga med att i princip hela området är kameraövervaket, hela festivalområdet. Det är möjligt att det haft en förebyggande effekt, men vi behöver egentligen fem år med nuvarande arbetssätt för att kunna dra några slutsatser, säger Nils Norling.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar