Laddar

Malmöförfattaren om nya boksläppet: ”En idé som jag verkligen tror på”

Hon har gjort succé med sina tidigare böcker – nu släpper Anna Karolina en ny bok.

delningar

Anna Karolina var polisen som slutade och sadlade om till författare. Med sina senaste böcker har hon gjort succé – nu släpper hon en helt ny bok fristående från de tidigare – Sjusiffrigt.

– Den utspelar sig här i Malmö och handlar om tre kvinnor som begår ett grovt brott. Tidigare har det handlat om män i den rollen – nu ville jag vända på steken och ha kvinnor i den rollen i stället, berättar Anna Larsson som hon egentligen heter och fortsätter:

– För att göra det mer trovärdigt har jag byggt på deras bakgrund och gett dem en trolig anledning till att göra det här.

Var i Malmö utspelar sig händelserna i boken? – Det hoppas mycket fallskärm i Höllviken. Sedan utspelar det sig på Ön där jag själv bor och även i centrala Malmö.

Är du nöjd med boken? – Ja, men absolut. Det är en idé som jag verkligen tror på. Den här boken är inte riktigt lika hårdkokt som mina tidigare böcker. Det är lite blandning mellan crime och romance.

Vad har du för framtidsplaner? – Det är ju att Falco som jag skriver med Mons Kallentoft som släpps i juni. Det är framtiden just nu. Men jag har sagt upp mig från polisen och skriver numera på heltid.

Boken kommer att finnas i butik den 15 november. Den 17 november kommer Anna Larsson att ha en release akademibokhandeln på Emporia. Ljudboken kommer att läsas upp av skådespelerskan Moa Gammel.

 

Relaterade artiklar