Laddar

Malmöfestivalens största händelser – dag för dag

Malmöfestivalen bjuder i år på ett smockat program in på småtimmarna i en hel vecka. 24Malmö.se har plockat ut programmets stora punkter och delat in dagarna åt dig. Hittar du något du blir sugen på att se?

delningar

Fredag 12 augusti

Festivalens första dag är här! Redan klockan 19:00 inleder Promoe på Posthusplatsen och lite senare, vid 22:30 står klassiska rockbandet The Sounds på Stora scenen. Den som vill sitta och lyssna på författaren och etik-doktorn Ann Heberleins föreställning ”Livet, döden & meningen med allt” gör det på Hedmanska gården klockan 21:30.

Lördag 13 augusti

Festen börjar klockan 18:30 när RIX FM Festival drar igång på stora scenen med Samir & Viktor som det stora dragplåstret. Därefter får Malmö stort besök från Syrien i form av världsartisten Omar Souleyman klockan 21:00 på samma scen. För den som vill njuta av dramatisk och vacker musik är det Posthusplatsen, där Anna Von Hausswolff drar igång klockan 23:30. Dessutom kommer Carl Stanley köra standup på Blå båten en halvtimme tidigare – 23:00.

Söndag 14 augusti

Varva ner festhelgen med Malmö Operas version av operan Figaros bröllop klockan 19:30 på Stora scenen. En av Sveriges mest hyllade artister – Titiyo gör sen entré på Posthusplatsen klockan 21:30 och kommer garanterat bjuda på en explosiv show. Har du lust att lyssna på samtal om vänskap, sorg och kärlek så ska du komma till Hipp, som får besök av författaren Jonas Hassen Khemiri.

Måndag 15 augusti

Stora scenen bjuder på tunga rockakter i form av kanadensiska trion Danko Jones och australiensiska Wolfmother. Förstnämnda drar igång gitarrerna klockan 19:00 och därefter står australiensarna på scen 21:30. Den som föredrar en paus från den hårda musiken kan istället gå på cirkusshow i Raul Wallenbergs-parken.

Tisdag 16 augusti

Brittiska slyngeln Jake Bugg inter stora scenen klockan 19:00 och följs upp av totala motsatsen i svenska favoriten Melissa Horn klockan 21:30. Den som hellre lyssnar på rap kan ta sig till Gustavsscenen där vinnarna från rap-SM uppträder och Dogge Doggelito är konferencier.

Onsdag 17 augusti 

Den norsksvenska giganten och publikfavoriten Ane Brun är onsdagens stora dragplåster på stora scenen klockan 21:30. Innan henne spelar Emil Jensen och för den som istället vill bedöva öronen lirar metallbandet At The Gates på Posthusscenen klockan 21:30. För den som struntar helt i musiken på onsdagen och istället vill utöka sitt förråd av MFF-prylar är det bara att dra till Barnlandet och göra egna MFF-flaggor tillsammans med Supporterhuset.

Torsdag 18 augusti

Nästan lika klassisk som Langosen på festivalen är Magnus Tingsek. Klockan 19:00 inleder han torsdagen och får lite senare under kvällen besök av hela Sveriges ”Så mycket bättre-favorit” Miriam Bryant klockan 21:45.  Är man istället sugen på storband och soul från 60-talet ska man inte tveka på att gå till 60-talstältet klockan 20:15 när Soul Revelation äntrar scenen.

Fredag 19 augusti

Nutiden och framtidens kvinnliga svenska artister tar plats på festivalens avslutningsdag på stortorget. Stora scenen får först besök av Sabina Ddumba klockan 19:00, sen kommer Silvana Imam och välter torget med sin naturkraft klockan 21:00 och därefter är det dags att träna veven inför Rebecca & Fiona som avslutar och stänger festivalen klockan 23:30. På Posthusscenen är det Marit Bergman som först bjuder på festen innan svenska exporten Dungen går på klockan 21:00. Därefter stänger Deportees luckan klockan 23:30 – ett alternativ för den som inte har försmak för house-festen på Stortorget.

 

Relaterade artiklar

De populäraste låtarna till midsommarbordet

Vad lyssnar vi helst på under midsommarhelgen? Spotify har tagit fram sin årliga lista över de mest spelade midsommar-hitsen, genom att kartlägga vilka låtar som spelades mest i fjol.