Laddar

Malmöfestivalen – här är fredagens hetaste artister

Sedan 1985 har den populära festivalen arrangerats. Nu är det åter dags igen!

delningar

Under fredagsförmiddagen kickar Malmöfestivalen igång. Festivalen bjuder i år på ett smockat program in på småtimmarna i en hel vecka framöver. Nedanför har vi listat några musikaliska händelser som du inte får missa under fredagen:

 Albin Gromer –  Den Malmöbaserade artisten har bland annat turnerat med Timbaktu och även uppträtt på P3-guld. Efter fem år av tystnad är han nu åter tillbaka med nytt material. Han uppträder på Posthusscenen klockan 18.00-19.00.

Warner Drive – Det amerikanska punkbandet besöker Rock Stage vid 21:30 ikväll. Bandet har tidigare bland annat spelat på Sweden rock och släppte i juli ett nytt album.

Joy – Den omåttligt populära rapparen har på senare år blivit en av de mest lysande stjärnorna på den svenska hip-hop himlen. Hon var med och gjorde svenska fotbollslandslagets officiella kamplåt till EM förra året och har även blivit grammis-nominerad. Joy uppträder på Posthusscenen vid midnatt.

Johnossi – Den svenska duon spelar på Stora scenen med start 23:45. Deras populära musik får se som något av en höjdpunkt under fredagen. Alla som sett Johnossi live vet att bandet är något av en tornado av energi.

Jerry Williams – Musiklegendaren Jerry Williams gästar Malmöfestivalen under Fredagskvällen. Artisten som hunnit fylla 75 år, är för tillfället ute på en Sverige turné med sin show ”Man måste få lira”. Vid 22:00 uppträder han på Stora scenen.

Mer info om festivalen hittar ni här!

Relaterade artiklar