Malmöbo ska sätta guinessrekord – 40 restauranger på sju timmar

Pierre Orsander har tagit på sig utmaningen. Så ska han genomföra rekordet.

delningar

Att äta på 40 olika restauranger i Malmö på sju timmar. Det är målet när matprofilen Pierre Orsander ska sätta sitt namn i Guiness rekordbok.

– Idén kom efter att jag gjort lite reportage kring evenemangen ”Matnatten” och ”Madamilen” på min sajt skitgott.se. Tidigare har jag täckt en fjärdedel av restaurangerna som ställer upp, men jag vill ju täcka alla. Så då kom idén om att slå ett guinessrekord när jag ändå är igång, säger Pierre Orsander.

Rekordet blir helt nytt om det blir godkänt av handläggarna på Guiness. Tidigare finns rekord kring vem som ätit på flest restauranger under en hel livstid, men inte under en tidsbegränsad period.

– Som det är nu har jag skickat in ansökan och handläggningstiden är mellan tre och fyra veckor. Men man får rekordet retroaktivt om de godkänner det.

Den 27 oktober är datumet som Pierre Orsander nu förbereder sig inför. Det är nämligen då höstens upplaga av Matnatten äger rum. Starten går klockan fyra på eftermiddagen och planen är att vara klar senast klockan elva på kvällen.

– Min plan är att ta de som är samlade i centrala Malmö först och de som ligger längst bort sist. Många är klumpade kring saluhallen och gamla väster. De som är längst ifrån, på Ribersborg, Möllan och Västra Hamnen ska jag nå med antingen cykel, segway eller bil.

Ett filmteam kommer följa med honom under kvällen för att föreviga rekordförsöket.

Men hur ska du orka allt?

–  På matnatten är det smakprover på menyer som man testar. Tio stycken har inte varit ett problem över huvud taget tidigare. Men 40, ja, det är frågan. Jag ska ju dessutom försöka skriva en recension med bild på skitgott.se, vilket blir ett bevis på att jag testat varje ställe, säger Pierre Orsander.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.