Laddar

Malmöbo åtalas för grovt vapenbrott – revolver spåras till mordförsök

Uppger att vapnen var pant för ett pengautlån till en numera avliden person.

delningar

En 61-årig man åtalas nu vid Malmö tingsrätt misstänkt för grovt vapenbrott. Polisen kunde vid en husrannsakan hitta en revolver och en pistol, samt 114 patroner tillhörande vapnen.

Om pistolen: ”Ett av vapnen är avsärskilt farlig då den är halvautomatisk och därmed hög eldkraft”. Pistolen har flera serienummer i grunden är den av jugoslavisk härkomst, en FN, (Fabrique Nationale), modell 1922.

Det faktum att det finns olika tillverkningsnummer på vapnet tyder på att det är ett hopplock från olika pistoler.

Polisen fann också åtta verktyg av märket Hilti med ett uppskattat värde på sexsiffrigt belopp. Samt en myntsamling vilket inledningsvis gjorde att man misstänkte häleri.

Den misstänkta mannen berättar att vapnen tillhör en man som han lånat ut pengar till, vilket är något han ofta gör. Som pant hade denna man lämnat över vapnen men avlidit kort därefter. Det påstod åtminstone den misstänkta 61-åringen. Det visade sig att han helt enkelt hade åkt hem till Bosnien och kände inte till någon pant eller vapen.

Revolvern har spårats till en allvarlig händelse i Trollhättan 2008. Den 17 juli blev en man och en kvinna grovt misshandlade och rånade. De båda blev slagna så allvarligt att de var helt likgiltiga om de skulle dött, står det i anmälan. Därför anmäldes händelsen som mordförsök.

Från anmälan: ”Våldet har varit livsfarligt och vållat målsägandena svåra målsäganden svåra kroppsskador.”

Mannen berättar att revolvern stals från honom vid det tillfället. Det är en jubileumsutgåva av 45 Colt modell 1985.

Den 61-åriga Malmöbon erkänner till grovt vapenbrott.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?