Malmöband kammade hem prestigefyllda priset

Foto: Pressbild.

Oväntat seger enligt bandet: "Känns verkligen otroligt bra"

delningar

Under gårdagen var det dags för P2:s stora Jazzgala Jazzkatten i Stockholm. Det är radiokanalens årliga hyllning till svensk jazz och priser delas ut i kategorierna Årets musiker, Årets nykomling, Årets kompositör, Årets grupp och Guldkatten. Vinnaren röstar fram av både lyssnarna och Sveriges Radios jury. 

I kategorin Årets grupp blev det Malmögruppen We Float som blev vinnare. En oväntat seger enligt bandmedlemmen Anne Marte Eggen

– Det var väldigt oväntat, men det känns verkligen otroligt bra. Vi är väldigt nöjda och glada. Priset är en kvalitetsstämpel som samtidigt gör oss mer synliga. Det är verkligen en bekräftelse, säger hon. 

Bandet startades 2013 av Anne Marte Eggen och bandets sångare Linda Bergström

– Kanske ett halv år senare började vi även spela med Fanny och Filip som kvartett. Det var början på bandet. Den första skivan kom 2015 och nu i höst släpper vi vår andra skiva, säger Anne Marte Eggen. 

Musiken beskriver hon som en blandning mellan olika genrer. 

– Men det är jazzelement i det. Vi är jazzmusiker som spelar, men det finns även element av progressiv pop och rock i musiken. Det är en salig mix mellan olika genrer. Det är flytande och den nya skivan är både minimalistisk och detaljrik samtidigt, med många olika nyanser och sound, säger Anne Marte Eggen. 

I höst väntar flera spelningar för bandet. 

– Vi har varit ute och spelat en del nu redan och till helgen spelar vi på Gamlestaden Jazzfestival i Göteborg. Sedan har vi release i Malmö på Inkonst. Det blir höstens stora konsert, avslutar Anne Marte Eggen. 

Övriga vinnare i Jazzkatten: 

Guldkatten: Rigmor Gustafsson Årets kompositör Lisa Ullén Årets musiker Trummisen Jon Fält Årets nykomling Pianisten Povel Widestrand

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar