Laddar

Malmöartisten släpper ny singel: ”Många känner igen sig”

Malmörapparen släpper inom kort en ny singel. "Det kommer en låt och en video", säger han.

delningar

Malmöartisten Zako släppte för en tid sedan en låt via sin Facebooksida. Låten har fått stor spridning och har i skrivande stund delats 861 gånger, gillats av nästan 3 000 och kommenterats av närmare 700. Zako erkänner att han är förvånad över spridningen.

– Den har fått en sjuk spridning. Jag blev chockad när jag såg responsen. Men jag är nog den typen – jag förväntar mig inte så mycket. Låten handlar om ett ämne som berör väldigt många, säger Zako till 24Malmö.se.

Men låten finns än så länge bara på Facebook? – Den finns bara som ett liveklipp på Facebook. Innan jag släppte den hade jag inga förväntningar. Jag ville bara släppa av mig hur jag kände just då. Men det kommer komma en studioversion och en video.

När då? – Jag vill försöka släppa den om en månad ungefär. Det krävs mycket arbete och jag har inte börjat ännu.

Zako, eller Yehia Zakaria, som han egentligen heter, är uppvuxen i Malmö och har sysslat med musik i hela sitt liv.

– Musiken har alltid varit min passion, det är sättet jag uttrycker mig på. Mina känslor kan sättas bättre i musik och text. Jag ser mig själv som en väldigt kärleksfull människa.

Var kommer namnet Zako ifrån? – Det är mitt smeknamn, som kommer från mitt efternamn Zakaria, det är arabiskt. Det kändes som det mest självklara namnet.

Tidigare i år släpptes Zakos singel Krigare på Spotify. Där blev det stor succé direkt och låten toppade virala listan under en tid. Men än så länge kan han inte leva fullt ut på sin musik.

– Musik är det jag gör och lever på flera timmar om dagen. Men jag kan inte överleva på det helt ännu. I framtiden hoppas jag att det ska vara min enda inkomstkälla, säger han och fortsätter:

– Nu håller jag på att bygga upp en helt ny studio, men jag jobbar lite vid sidan av. Jag vill bana väg för andra. Mitt budskap är att plantera in ett frö i folks hjärnor, säger Zako.

 

 

Yehia Zakaria Ålder: Fyller 24. Smeknamn: Zako Familj: Mamma, pappa och syskon. Favoritartist: Inspireras av väldigt många artister J. Cole är en av dem. Favoritlåt: Love Yourz. Aktuell: Malmökille som inom kort släpper en ny singel.