Laddar

Malmö stadsteater vill bygga om Hipp – hoppas på fler besökare

Malmö stadsteater vill bygga om. - Foto: Mostphotos

Men förslaget är kontroversiellt.

delningar

Malmö stadsteater vill bygga om sin huvudscen, Hipp. Men idén är inte helt okontroversiell eftersom huset den ligger i idag är skyddat som byggnadsminne. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus.

– Problemet är att vår publik inte gillar vår foajé, där finns inte tillräckligt med plats för 450 personer. I salongen har vi problem med att det är svårt att se från alla platser. Balkongen funkar inte, man ser inte skådespelarna, man ser inte scenerierna som man bör, säger Kitte Wagner, chef för Malmö stadsteater till radiokanalen.

En engelsk arkitektfirma håller just nu på med att skissa på tre olika förslag. Två av förslagen går ut på att vrida hela salongen och det tredje inkluderar att krympa hela teaterrummet. En butikslokal skulle byggas om till ny foajé och ingången flyttas. En grov uppskattning är att förslagen kommer kosta mellan 47 och 164 miljoner kronor beroende på omfattning.

Just ingången är en fråga som Malmö stadsteater ser som viktig. Idag nås teatern via en gåpassage, och genom en ombyggnad med tydligare ingång hoppas teatern kunna attrahera fler besökare.

De tre förslagen från den engelska arkitektfirman har nu gått vidare till hyresvärden Malmö stads stadsfastigheter som ska undersöka möjligheterna för en renovering.

Relaterade artiklar