Laddar

Malmö satsar på film och tv inför framtiden

"Bidrar till att stärka Malmös anseende som kreativ stad".

delningar

Malmö stad har under de senaste åren blivit alltmer framträdande i film- och tvsammanhang. Inte minst filmfestivalerna Nordisk Panorama, Malmö Arab Film Festival och barnfestivalen BUFF har gjort sitt i det avseendet.

Malmö har också vuxit till en stark aktör för dokumentärfilm och rörliga bilder för yngre. SVT-succén Bron är den senaste i raden av prisade produktioner.

Nu tar man nästa steg för att bli ännu bättre. Under 2018 kommer man investera en halv miljon kronor för att skapa en fond som gör filmarbetet mer strategiskt och långsiktigt.

– TV- och filmbranschen är en nyckelbransch inom kulturen och bidrar till att stärka Malmös anseende som kreativ stad. På längre sikt gör fler filmproduktioner att fler upptäcker regionen och Malmö, och att stadens attraktionskraft stärks. Det skapar både arbetstillfällen och turistflöde, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Stödet ska i första hand gå till produktionsbolag i Malmö men även till bolag som väljer att göra film i staden eller har någon annan anknytning.

Relaterade artiklar