Malmö ridklubb anordnar käpphästläger

Foto: Magnus Lejhall, Bildbyrån / Izabelle Nordfjell, Bildbyrån

"Det har blivit jättepopulärt."

delningar

Aktiviteter med käpphästar har blivit en allt mer populär trend de senaste åren. Så populärt att det till och med anordnas tävlingar inom käpphäst. Trenden har anammats av Malmö ridklubb och kommer i tre dagar, 15-17 april anordna ett käpphästläger för barn och ungdomar.

– Det har blivit jättepopulärt. Vi har inte haft något läger innan, det är första gången. Man behöver inte kunna rida, det är för vilka barn som helst, säger Lisa Svensson, vid Malmö ridklubb till 24Malmö.

Lägret som pågår under tre hela dagar innefattar en mängd aktiviteter och lek.

– Man får skapa sin egen käpphäst av material som finns på plats, vill man inte det finns det så att man kan låna. Man kommer på morgonen och är här hela dagen. Vi har olika aktiviteter som till exempel hinderhoppning, dressyr och vara ute på terrängbanan.

Under lägret kommer man att röra sig i stallmiljö och ha boxar för sina käpphästar. Det har redan kommit in anmälningar till lägret.

– Det ska bli jätteroligt. Barnen får lov att röra på sig, vara kreativa, lära känna varandra och vara i stallet. Sen behöver man inte kunna rida, alla barn är välkomna, säger Lisa Svensson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar