Laddar

Malmö Redhawks i chock efter cancerbesked

"Tårarna rinner på spelarna. Det är orättvist", säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

delningar

”Malmö Redhawks lagkapten, Erik Forssell, har av familjeskäl varit frånvarande från de senaste matcherna då hans 9-åriga dotter har drabbats av cancer. Nu tar han tills vidare timeout från hockeyn”, meddelade Redhawks i ett pressmeddelande under tisdagen.

Ett besked som tagits emot med stor sorg inom laget.

– Det är en tragedi för familjen och för oss också, för Erik tillhör vår familj, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till Kvällsposten.

Ett par personer i Malmöledningen har hälsat på Erik Forssell och hans familj på sjukhuset.

– Vi finns där. Vi har en daglig kontakt. Men det är viktigt att Erik får all den tid han behöver för att vara tillsammans med sin dotter, säger Patrik Sylvegård.

Tidigare i september tog även den assisterande tränaren Jesper Mattson timeout från hockeyn efter beskedet om att 13-årige sonen Oliver insjuknat i aplastisk anemi.

– Det var inte länge sedan vi satt och grät i omklädningsrummet när Mattssons son blivit sjuk. Nu får vi reda på detta med Eriks son. Tårarna rinner på spelarna. Det är orättvist, säger Sylvegård.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?