Laddar

Malmö kollapsade totalt – tappade femmålsledning

Mardrömsminuter fällde Malmö i svängigt möte. Alingsås en seger från final.

delningar

Det stod 1–1 i matcher i semifinalen mellan Malmö och Alingsås. Den tredje matchen skulle ge ett lag stor fördel och ena benet i final.

Och efter två raka bortasegrar kopplade bortalaget Alingsås, trots busstrul på vägen, ett tidigt grepp.

De fick tag i Malmös starka skyttar och räddades av både ribban och briljant målvaktsspel från Rickard Frisk.

Men ribban skulle inte rädda de för evigt. otursförföljda Linus Persson (två ribbskott i början) började tillsammans Adam Lönn skjuta in sig.

Malmö var snart ikapp den tidiga tvåmålsledning Alingsås skaffat sig.

Efter att lagen följts åt till 9–9 stod Malmö för ett ryck som skulle ge klar ledning. Målvaktsbyte där Kristian Säverås byttes in mot Dan Beutler blev ett lyckodrag.

Säverås räddade det mesta och Malmö gick till pausvila med ledning 13-9. Det var långt ifrån fullsatt i Baltiska Hallen men de som var på plats byggde upp en öronbedövande ljudkuliss.

Andra halvlek inleddes raffinerande. Säverås fick inte längre tag på skotten och Alingsås kröp närmare och närmare.

Med fyra minuter kvar hade Alingsås-profilen Andreas Berg (sex mål) och company krypt hela vägen i kapp (22-22) och slutet skulle bli dramatiskt.

Med tre minuter kvar sköt Oscar Bergendahl 22-21 till Alingsås och Malmö tog timeout.

En missad Linus Persson-passning och ett vackert William Andersson Moberg-mål senare hade Alingsås vänt på allt.

Malmö i fyramålsledning kollapsade totalt och nu är Malmö bara en match från att åka ut.

Matchen slutade 24-21. Malmö misslyckades med att göra mål de sista sex minuterna när matchens tidiga stjärna Rickard Frisk spikade igen.

– Vi gav dem match känns det som. VI går ner i tempo jämfört med första halvlek, jag vet inte om vi blir osäkra när vi ska dra ifrån, säger Linus Persson till C More.

Nu måste Malmö åka upp till Alingsås för att vinna.

–  Det är bara att göra, avslutar Linus Persson.

Handboll, Semifinal 3 av 5 HK Malmö–Alingsås HK: 21-24 (13-9) Målen Malmö: Linus Persson 6, Adam Lönn 5, Fredrik Petersen 4, Jim Andersson 2, Mattias Kvick 2, Anton Blickhammar 2, Arena: Baltiska Hallen Publik: 2352

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?