Laddar

Malmö FF satsar tyskt – Uwe Rösler ny tränare

Uwe Rösler får ta emot tränarkavajen av Daniel Andersson. Foto: Emil Langvad / Bildbyrån

Malmö FF har gjort klart med en ny tränare. Det blir Uwe Rösler som tar över ansvaret för de regerande mästarna.

delningar

Den 14 maj valde Malmö FF att avbryta samarbetet med tränaren Magnus Pehrsson. Sedan dess har Sportchefen Daniel Andersson lett laget.

Andersson var dock aldrig tänkt som en långsiktig lösning och under tisdagen meddelade klubben att man gjort klart med en ersättare.

Ny huvudtränare i Malmö FF blir tyske Uwe Rösler med erfarenhet från Lillestrøm SK, Viking FK, Molde FK, Brentford FC, Wigan Athletic FC, Leeds United FC och Fleetwood Town FC.

– Uwe Rösler är en stark och inspirerande person som vet vad han vill och kan förmedla det. Han är passionerad och ställer höga krav, samtidigt som han är trygg i sig själv och sitt ledarskap. Utifrån erfarenheterna från tidigare klubbar har han förmågan att relativt snabbt påverka resultaten i en ny klubb i positiv riktning, säger Malmö FF:s VD Niclas Carlén.

Rösler själv säger att han är stolt över att få komma till Malmö FF och att han har ett tydligt mål.

– Jag här är för att vinna matcher. Här är man vana vid att vinna men av någon anledning är man på en tiondeplats i ligan. Det är det vi utgår ifrån. Nu ska vi utvärdera läget och börja göra saker bättre med det kortsiktiga målet att vinna så många matcher som möjligt och klättra i tabellen. Jag ser fram emot att börja jobba med staben och spelarna, säger Uwe Rösler.

Relaterade artiklar