Laddar

Malmö får ett kulturhus för barn

Foto: Atrium Ljungberg

År 2020 öppnar Funnys Äventyr i närheten av Mobilia. "Det är en kul och spännande satsning på kultur för barn i Malmö" säger kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

delningar

Kommunstyrelsen i Malmö stad har beslutat att bevilja ett bidrag om 12 miljoner kronor till ett kulturhus för barn. Det rör sig om Funnys Äventyr som ska byggas i närheten av Mobilia.

Bidraget innebär att alla elever mellan 3-9 år och som går i stadens skolor kommer att få fri entré under skoldagar.

– Funnys Äventyr är en kul och spännande satsning på kultur för barn i Malmö och Öresundsregionen och på Malmö som evenemangsstad, men det är också en viktig satsning på språkutveckling och för att öka läskunnigheten bland barn och unga.

– Framför mig ser jag ett fantastiskt äventyr som barn från när och fjärran kan ta del av, men även en satsning på våra barns lärande och läsande genom möjligheten att få ta del av detta på skoltid, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Funnys Äventyr byggs på en cirka 3 000 kvadratmeter stor yta som inryms i en ny byggnad i anslutning till Nordisk Films kommande biograf i Mobilia. Målet är att öppna i maj 2020. 

Relaterade artiklar