Laddar

Magnus Pehrsson: ”Vi vinner välförtjänt”

MFF-tränaren om fysiska spelet: "Borde fått en varning tidigare"

delningar

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi inledde presskonferensen och var relativt nöjd med den blåvita insatsen trots förlust.

– Vi kom hit för att sno en semifinalplats mot svårast tänkbara motstånd, sa Poya Asbaghi, gav sin analys av matchen och avslutade sedan:

– Men Malmö FF är lite tyngre och lite mer trovärdiga i dag.

För MFF-tränaren Magnus Pehrsson var det en match med två ansikten:

– Jag är riktigt nöjd med vår första halvlek. Vi har bra tempo och bra variation i vårt spel.

– Andra halvlek blir det lite byten och andra tveksamheter på grund av diverse känningar. Vårt presspel biter inte lika bra utan vi väljer att sjunka lite lägre i försvaret. Samtidigt har vi flera klara chanser som vi skapar genom vårt inläggsspel, där Pontus Dahlberg (målvakt i IFK Göteborg) bland annat gör en fantastisk räddning på Rosenbergs nick.

– Men en helt okej match och jag tycker vi vinner välförtjänt.

Arnor Traustason, Oscar Lewicki och Andreas Vindheim fick alla bytas ut på grund av känningar och gjorde bland annat att Markus Rosenberg fick spela 90 minuter.

– Jag har inte fått någon prognos av det medicinska teamet, men Oscar hade en känning i ljumsktrakten, Vindhem en rotation i knäet och Traustason hade ett genomtramp som orsakade för stor smärta.

Matchen innehöll stundtals väldigt fysiskt spel och domaren la tidigt en hög ribba för vad som tilläts på planen.

– Jag tycker att i första halvlek att det finns några Göteborggsspelare som borde fått en varning tidigare, men det är en bedömningssak och det är så såna här matcher är, säger Magnus Pehrsson.

– Det jämnar ut sig sedan. Samtidigt bjuder planen in till det. Den är långsam, studsig och det gör att det blir många sådana här situationer.

Relaterade artiklar