Laddar

Lokalbryggt i fokus på dryckesfestival i Malmö

Dryckesproducenter från Skåne deltar, flera lokalbryggda ölsorter att pröva på.

delningar

Den 2 juni ställer Skånes Dryckesproducenter till med folkfest i Folkets Park. Det är första gången dryckesfestivalen anordnas.

– Vi kommer ha en endagsfestival för att lyfta den skånska drycken. Tanken är att visa upp våra medlemmar och bredden på deras produkter för Malmöpubliken i ett nytt forum. Detta centrala läge har vi valt för att det ska var lättillgängligt, säger Jakob Thomsgård, ordförande Skånes Dryckesproducenter.

Så här långt har tio producenter gett klartecken för att medverka, samtliga tillverkar öl, men festivalen handlar om skånsk dryck inte uteslutande öl.

– Det har slumpat sig lite så. Majoriteten av våra medlemmar är bryggerier men vi arbetar febrilt för att dit andra producenter med. Målsättningen är att få dit vingårdar och kombucha-producenter med.

Under festivalen kommer en panel bestående av Titti Qvarnström och Håkan Engström att diskutera ”Skånsk dryck”. Något som arrangören är övertygad om att det kommer bli ytterst intressant.

Man arrangerar också en ölprovning riktad till tjejer, kvinnor och icke-binära personer.

– Vi har hört på andra liknande tillställningar att det finns ett behov av detta och som är väldigt välbesökt. Vi vill kunna erbjuda detta som vi förstått är ett väldigt populärt upplägg.

Hur skiljer sig skånsk dryck från Danmark och resten av Sverige? – Jag tror vi följer liknande trender men jag hoppas att vi på sikt kan profilera oss mer. Att använda skånskodlad humle eller malt finns redan inom vissa producenter och jag hoppas det blir en större grej, säger Jakob Thomsgård, och fortsätter.

– Jag tror inte att marknaden kommer stagnera utan innoveras i hur man utkristalliserar sig, där kommer råvarorna spela stor roll.

 

Deltagande producenter:

Brekeriet. Malmö Brewing Co. Brygghuset Finn. Remmarlöv Gårdsbryggeri. Limhamns Bryggeri. Lilla Ölfabriken PP AB. Hyllie Bryggeri. Chad Beer. Pax Brygghus. Nerdbrewing. Fler dryckesproducenter tillkommer, berättar arrangören.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?