Ljög om sin ålder för Migrationsverket – misstänks för våldtäkt

Foto: Mostphotos

Pojke rånad, misshandlad och våldtagen – 17-årig misstänkt var 24 år.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En 24–årig man misstänks för att ha rånat, misshandlat och våldtagit en tonårspojke bakom Malmö centralstation vid 19–tiden i lördags kväll. Men till Migrationsverket hade mannen, som är marockansk medborgare, uppgett att han var 17 år, skriver Sydsvenskan.

Det var i samband med att 24–åringen, som kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn, blev misstänkt för innehav av narkotikaklassade tabletter som polisen tog hans fingeravtryck. Man skickade sedan dem till Interpol i Marocko och fick träff i deras register.

– Han förekommer inte i deras belastningsregister. Däremot har de hans fingeravtryck i sitt folkbokföringsregister. Vissa länder har ett sådant system, säger Stockholmsåklagaren Maximilian Molin till tidningen.

Enligt registret överensstämmer mannens fingeravtryck med en 24-årig marockansk medborgare som har samma förnamn som den misstänkte. Däremot skiljer sig efternamnen. Men när han häktades vid Malmö tingsrätt så användes personuppgifterna från Marocko.

– Det finns oklarheter kring hans personuppgifter, vem han är som person. Det är något vi får titta närmare på nu, säger kammaråklagare Mårten Alvinsson till Sydsvenskan.

Om han blir dömd för brotten riskerar han ett betydligt hårdare straff som 24-åring än 17-åring.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar