LISTA: Sex vardagsvanor som gör dig lyckligare

En kopp te med en vän kan göra dig lyckligare. - Foto: Mostphotos

Världens lyckligaste människor har en hel del gemensamt.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Enligt 2018 World Happiness report är Sverige tillsammans med bland annat Kanada, Australien och våra nordiska grannar ett av världens tio lyckligaste länder. Och även om lycka är något subjektivt så finns det enligt Bustle sex vanor som världens lyckligaste människor har gemensamt.

1. De tar semester

Att jobba är viktigt för vårt välmående, men i lyckliga länder är vi bättre på att ta ledigt. I Sverige har vi turen att få minst fem veckor semester, vilket gör det möjligt för oss att bland annat kunna spendera mer tid med familjen, komma ifrån den vardagliga rutinen och hitta tillbaka till hobbys och intressen.

2. De tar cykeln eller går till jobbet

Invånarna i världens lyckligaste länder brukar vara mer aktiva utan att se på sin träning som ett måste. Träning har visat sig ha många fördelar, inklusive att reducera problem med depression och ångest.

3. De äter medelhavsmat

Maten vi stoppar i oss spelar stol roll för hur vi mår och invånarna i lyckliga länder brukar äta viss typ av mat. Särskilt utmärkande är medelhavsdieten. Mycket fisk, nötter och oljor verkar räcka långt för att höja humöret.

4. De har hittat en bra balans mellan jobb och fritid

De som bor i lyckliga länder brukar ta sig mer tid till de hobbys de gillar. Många som hade fritidsaktiviteter som unga har bara minnet av dem kvar i vuxen ålder, men det är viktigt att sysselsätta sig saker som stärker oss på fritiden.

5. De spenderar tid med vänner och familj

Vi blir lyckligare av att umgås med andra istället för att kommunicera genom en skärm. I många lyckliga länder är det en prioritet, vare sig det handlar om att sitta på ett café med vänner eller äta middag tillsammans med familjen.

6. De litar på andra

Goda relationer är viktiga för vår lycka, och flera undersökningar har visat att majoriteten av invånarna i världens lyckligaste länder litar på sina medmänniskor. Faktum är att folk som upplever att de har ett stort socialt stöd har ett högre skydd mot sviktande mental hälsa som posttraumatisk stress och depression.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar