Laddar

LISTA: Här är årets matnyheter på Malmöfestivalen

Malmöfestivalen bjuder på en mängd nyheter till årets festival – däribland drygt 20 nya aktörer, halva portioner och starkare miljökrav.

delningar

Om en vecka drar klassiska Malmöfestivalen igång – och förberedelserna inför det 33:e året pågår för fullt. På fredagen släpptes årets matnyheter på festivalen där drygt 20 nya krögare ställer upp för att mätta de hungriga besökarna.

Matmarknaden Mitt Möllan flyttar in på Gustav Adolfs torg där följande aktörer ska ge smakprov på Möllans utbud:

* Glassbaren Köld. * Pokérestaurangen LoCali. * Smörgåsrestaurangen Scandwich. * Pizzerian Pizza Dal Sud. * Indiska The Masala Box. * Kaffebaren Lådan.

Det blir rekord i antalet foodtrucks. Förutom 16 vagnar på Gustav Adolfs torg kommer det även att finnas sex truckar på Davidhallsbron. Bland annat finns den nya foodtrucken Greeen Steps, ett socialt företag, på plats där ensamkommande ungdomar lagar mat tillsammans med en kock.

Bland de nya aktörerna hittar vi: * Malmstens Tapas & Cava * Lindas Fingermat (chilenska piroger) * Namu (koreansk restaurang).

En nyhet för att minska svinnet, samt för att besökarna ska kunna prova flera rätter, är att alla aktörer på mattorget kommer att servera halva portioner. Ett krav för att festivalen ska bli mer miljömedveten och ansvarstagande, och därmed kommer även kyckling och ägg vara ekologiska.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?