LISTA: Fem saker ni borde bråka om i ett hälsosamt förhållande

Att sträva efter att bråka i ett förhållande är kanske inte föredömligt. Men att ta upp ämnen som gnager, och att diskutera olika åsikter kan vara bra för förhållandet.

delningar

Enligt Expressens Hälsoliv finns det bra saker att bråka om för er som är i ett hälsosamt förhållande. Alla saker mår inte bra av att ignoreras och sopas under mattan. Vi har med hjälp av Hälsoliv listat fem saker som kan vara bra att bråka om.

Hur ofta ni har sex. Om ni har olika sexuella behov är det viktigt att prata om. Försök komma fram till en lösning som passar er båda, för ett förhållande utan intimitet kan vara problematiskt. De flesta mår bättre av fysisk kontakt, men det kan vara väldigt olika hur mycket fysisk kontakt man behöver.

Vem som gör vad hemma. Det klassiska bråket om att någon tycker att de gör för mycket hemma. Känner ni på det viset, prata om det. Försök lösa sysslorna hemma så att det blir jämställt, och var noga med att lyssna på varandra.

Hur stor del släkten har i ert gemensamma liv. Att ni behöver hantera er partners eventuella släkt är självklart, men frågan är hur mycket. Att svärfar kommer över när helst han vill, eller att lillasyster alltid vill sova över när hon är i staden (vilket är två gånger i veckan), kan bli för mycket för vissa. Diskutera tillsammans var er gräns går, och håll fast vid den om släkten tränger sig på. Det är mer än okej att ha ett eget liv.

Hur ni hanterar starka känslor, såsom ilska. Att två personer från olika hushåll hanterar ilska och irritation olika är inte konstigt. Det den ena har växt upp med och tycker är normalt, kommer kanske inte lika naturligt för den andra. Att höja rösten och hett diskutera är kanske den ena personens sätt att hantera bråk, medan att sluta sig är den andra personens direkta reaktion. Om ni märker att ni hanterar situationer olika kan det vara bra att diskutera hur ni kan mötas i nästa konflikt.

Vad som skulle hända om någon av er blev av med jobbet. Att veta hur ni ska agera om olyckan är framme, innan olyckan är framme, är vist. Det kan vara svårt att diskutera sakligt och logiskt hur ni ska gå tillväga när stressen över arbetslösheten är närvarande och påtaglig. Att därför ta upp hur vardagslivet ska upprätthållas innan någon av er står utan arbete kan vara att föredra. Detsamma gäller för andra möjliga olyckor i livet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.