Laddar

Lärare ska identifiera radikaliserade elever

Skolverket stöttar och regeringen vill stärka antirasistiska uppdrag.

delningar

Miljöpartiets språkrör och tillika utbildningsminister Gustav Fridolin säger att mänskliga rättigheter måste vara okränkbara, oavsett vem som uttrycker hatet eller rasismen, skriver Kvällsposten.

Tidningen är först med att rapportera att Skolverket från och med torsdag ska låta skolor identifiera radikaliserade extremister i skolmiljö. Uppdraget  kommer via regeringens regleringsbrev och tanken är att utveckla stödet till lärare och skolor att upptäcka och identifiera elever som är i riskzonen att radikaliseras.

– Det här är något många skolor saknar i dag. Lärare ska få konkret stöd, fortbildning, info om hur de upptäcker elever i riskzonen och hur de ska ta klassrumsdiskussioner, säger Gustav Fridolin (MP).

– Skolan har ett starkt antirasistiskt uppdrag. Det är i skolan vi ska få de kunskaper vi behöver för att stå emot antisemitism och andra rasistiska irrläror, oavsett vilka personer som står för hatet.

Text: André Kvist

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?