Laddar

Landssorg i Danmark – prins Henrik har avlidit

Prinsen gick bort strax före midnatt på Fredensborgs slott, 83 år gammal. Vid hans sida fanns drottning Margrethe och parets två söner.

delningar

Efter flera veckors sjukdom somnade prins Henrik in klockan 23.18 på tisdagkvällen. Det meddelar det danska kungahuset.

Prins Henrik var inlagd på Rigshospitalet sedan den 28 januari efter att han blivit sjuk vid ett besök i Egypten. Prinsen hade en godartad tumör i vänstra lungan.

För några dagar sedan avbröt kronprins Frederik sin vistelse i Sydkorea då man trodde tiden var knapp. Prins Henrik flyttades till Fredenborgs slott i början av veckan för att där spendera sin sista tid.

Det danska kungaparet har två söner Frederik och Joachim, samt åtta barnbarn. Det finns inga uppgifter i nuläget om när prinsen ska begravas eller dödsorsaken. Det är sedan tidigare känt att prins Henrik led av demenssjukdom.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen säger att det är ”med stor sorg” som han tagit emot beskedet om prinsens död.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?