Laddar

Kylskåp fyllt med mat står och ruttnar på gata i centrala Malmö

Enligt boenden ska kylskåpet ha stått där under en längre tid. Fastighetsägaren kände inte till problemet.

delningar

Boenden på en adress på SimrishamnsgatanMöllevången har mötts av både synen och lukten av rutten mat på väg ut och in ur sin bostad de senaste dagarna.

På nätterna har råttorna haft festmåltider.

Anledningen? Någon har ställt ut ett kylskåp, fyllt med mestadels mejeriprodukter, på gatan.

Enligt boenden i den berörda fastigheten ska kylskåpet ha stått utanför porten på Simrishamnsgatan i tio dagar. Innan dess ska det ha stått på innergården upp emot fyra dagar.

Fastighetsägaren menar att han inte känner till problemet när 24Malmö.se ringer upp på tisdagsmorgonen trots att kylskåpet, enligt de boende, stått där så länge.

– Det är ingenting jag kände till och det är ingen som anmält detta till oss. Vi har både journummer och kontaktuppgifter under arbetstid och tycker det är märkligt att ingen har hört av sig, säger han.

Efter att 24Malmö.se kontaktat fastighetsskötaren har personal varit vid den aktuella bostaden och konstaterat att kylskåpet står där. Men man säger samtidigt att kylskåpet har stått fasttejpat vid en annan adress tidigare.

Vid lunchtid meddelade fastighetsägaren att man kommer att avlägsna kylskåpet snarast möjligt.

Gatukontoret har tagit emot en anmälan från en privatperson under morgonen. Ärendet kommer nu att följa rutinmässig procedur.

– Vi fick in ärendet imorse. Jag vet inte var kylskåpet har stått innan. Just nu står det på trottoaren och då är det fastighetsägarens ansvar, säger Noah Haväng, vid gatukontorets kundtjänst.