Kvinna ljög vid rättegång om mordförsök – internationellt efterlyst

Arkivbild

Fallet gäller en man som sköts i magen den 30 maj 2016 på Von Rosens väg på Rosengård i Malmö.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En 24-årig kvinna ska efterlysas internationellt misstänkt för mened då hon ska ha ljugit vid en rättegång om ett mordförsök i Rosengård i Malmö, skriver Sydsvenskan.

Fallet gäller en man som sköts i magen den 30 maj 2016 på Von Rosens väg på Rosengård i Malmö. Upprinnelsen till skjutningen ska vara en före detta flickvän till brottsoffret. Ex-flickvännen hade efter att de gjort slut ”viss kontakt” med de dömda brödernas lillebror. Det störde brottsoffret som sökte upp den yngre brodern för att konfrontera honom. Kort därefter sköts han av de två bröderna.

Bröderna åtalades då vittnen pekat ut dem som gärningsmän. Under rättegången ändrade flera vittnen sina berättelser och tog tillbaka sina utpekanden, däribland den 24-åriga kvinnan.

Då kvinnan har lämnat landet har hon nu häktats i sin frånvaro misstänkt för mened och kan därmed efterlysas.

– Hon har kännedom om utredningen, men har förklarat att hon inte vill medverka, säger kammaråklagare Magdalena Tesfai till Sydsvenskan.

Ett vittne har redan dömts för meden och ytterligare en person är misstänkt utöver kvinnan. Bröderna dömdes till tio års fängelse för mordförsök trots att vittnena dragit tillbaka sina utpekanden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar