Laddar

Kvinna knivhögg exmake – döms till fängelse

En 27-årig kvinna döms vid Malmö tingsrätt efter att ha huggit sin exmake med en kniv i lungan.

delningar

En 27-årig kvinna döms vid Malmö tingsrätt för bland annat grov misshandel.

Händelsen inträffade i juni år 2016. Kvinnan och hennes före detta man hade nyligen separerat. De hade haft en stormigt förhållande med mycket bråk. Den aktuella dagen ville kvinnan att exmaken skulle hämta henne från sjukhuset.

Mannen tog med sin syster i bilen för att hon skulle kunna lindra ett eventuellt bråk. Trots detta utbröt bråk i bilen där kvinnan skrek och kastade saker. Han fick stanna bilen innan de var framme för att det inte gick att köra under tiden bråket pågick.

De gick in i kvinnans lägenhet där bråket eskalerade. Hon bet och rev honom och han knuffade henne så att hon slog huvudet i sängen. Efter detta gick kvinnan till köket för att hämta en kniv.

Mannen följde efter henne för att hindra henne från att skada sig själv. Han fick den ur hennes hand och den hamnade troligtvis på golvet. Han vände sig om för att gå där ifrån. Då kände han en plötsligt hugg i han bröstkorg. Han har berättat i förhör att han hörde ett pysljud från bröstet när hon drog ut kniven.

Mannen tog sig sedan själv till akutmottagningen och hade sedan problem i två till tre månader efter händelsen.

Nu döms den 27-åriga kvinnan vid Malmö tingsrätt för grov misshandel. Hon döms också för ett fall av olovlig körning. Hon döms till fängelse i ett år och tre månader. Hon ska också betala 40 000 kronor i skadestånd till mannen.

Relaterade artiklar