Laddar

Kvinna gripen – misstänkt för medhjälp till mordet på Censorsgatan

På tisdagen avslöjades att en kvinna har gripits – misstänkt för medhjälp till det olösta mordet på 19-åringen och mordförsöket på tre andra män. - Foto: Bildbyrån

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I september 2016 blev en man skjuten till döds och flera skadade i samband med en brutal skottlossning i ett bostadsområde. Efter utökade insatser har nu en kvinna gripits – misstänkt för medhjälp till mord.

Det var den 25 september 2016 som flera Malmöbor uppmärksammade ett skottdrama kring Censorsgatan. Det visade sig att flera personer på mopeder hade omringat en bil och fått den att köra fast. Därefter sköt personerna med automatvapen mot bilen där fyra män satt fast. En 19-årig man avled. De tre andra skadades svårt.

Tidigare i vår gick polisen ut med en efterlysning om vittnesuppgifter och filmer från händelsen. Flera filmer har kommit in men polisen söker fortfarande efter fler och har uppmanat allmänheten om hjälp.

– Vi är inte intresserade av vem som filmat utan det är innehållet. Har man den här filmen kan man vara helt anonym och lämna in ett kuvert till polisen. Det är innehållet som är det viktiga, sa utredare Niklas Kirschhoff till 24Malmö i samband med polisens efterlysning.

Men den senaste tiden har utredningen tagit en ny vändning. På tisdagen kunde Sydsvenskan avslöja att en kvinna har gripits – misstänkt för medhjälp till mord på den avlidne 19-åringen och medhjälp till försök till mord på de tre skottskadade männen.

Till Sydsvenskan säger åklagare Neela Frisell att de inte kan gå ut med fler detaljer kring vad som ligger bakom gripandet. Hon kan inte heller svara på om det även finns en misstänkt mördare.

Däremot bekräftar hon att de ännu inte fått in den film som polisen efterlyst.

– Vi är fortfarande intresserade av att få in den filmen, och fortfarande intresserad av att få in alla typer av material som kan belysa händelsen, säger Neela Frisell till tidingen.

Relaterade artiklar