Kvinna fast i prostitutionshärva i Malmö – agerade bordellmamma

Kondomer Foto: Roland Levander/Mostphotos. Malmö tingsrätt Foto: Roland Magnusson, Mostphotos / Pixabay

Kvinnorna som fördes till Sverige förväntades vara tillgängliga för sex varje dag mellan 10.00 till 22.00 och behövde be om lov för att få lämna lägenheten.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En kvinna född 1976 åtalas vid Malmö tingsrätt för grovt koppleri. Kvinnan ska tillsammans med andra personer ha utnyttjat kvinnor under mars och april i år. Kvinnorna ska ha förts från Venezuela och Mexiko till Sverige och en ekonomisk skuld uppstod då gällande resekostnaderna. En lägenhet ska ha hyrts på Industrigatan i Malmö där personerna som förts till Sverige har bott och där det har bedrivits prostitution.

Kvinnorna ska ha haft begränsad ekonomisk förmåga att, utan att i Sverige utföra tillfälliga sexuella tjänster, reglera skulden och att resa härifrån, enligt åklagaren. Med anledning av att de kommit från andra länder och saknat anknytning till Sverige har de varit beroende av kvinnan som nu åtalas, då de inte kunnat tala svenska och inte hittat i Malmö. Kvinnorna ska till viss del även haft begränsad rörelsefrihet då de bland annat ha förväntats vara tillgängliga för att utföra tillfälliga sexuella tjänster i lägenheten varje dag i veckan mellan omkring klockan 10.00 till 22.00 och har behövt be om lov för att få lämna lägenheten.

Åklagaren anser även att det är ett grovt brott för att verksamheten bedrivits i en stor omfattning med en hög grad av planering. Kvinnan som åtalas ska under denna tid ha bott i lägenheten och varit ansvarig för ordningen och den bedrivna koppleriverksamheten. Hon ska då ha tagit emot kvinnorna som kommit till Malmö, tagit fotografier på vissa av dem samt lämnat vidare uppgifter om deras utseenden, priser, annonstext och telefonnummer. Till gärningsmän ska hon ha skickat filmer på lägenhetens skick samt skickat redovisning av sexarbetarnas inkomster från de sexuella förbindelserna.

Utöver detta ska hon ha tillhandahållit telefoner, kondomer och glidmedel för att underlätta de tillfälliga sexuella förbindelserna, skött all telefonkontakt med sexköpare och även vid behov agerat tolk mellan sexköpare och kvinnorna. När kunderna betalat ska hon ha tagit hand om denna betalning och därefter tilldelat personerna sin andel av ersättningen.

Åklagaren bedömer gärningen som grov bland annat för att den har människohandelsliknande inslag där flera kvinnor förts från andra länder till Sverige på ett organiserat vis i syfte att utnyttjas i prostitution.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar