Kulsprutepistoler och stor mängd narkotika hittades i lägenhet

Under en säng hittades en termos innehållandes en skarp handgranat.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

En man står åtalad vid Malmö tingsrätt misstänkt för ett flertal grova brott, bland annat synnerligen grovt vapenbrott, synnerligen grovt narkotikabrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Det hela uppdagades den 24 oktober 2018 på Fosievägen i Malmö. Polispersonal befann sig i området kring Fosievägen med anledning av att arbeta aktivt mot den öppna droghandeln. En av polisinspektörerna iakttog två personer som lämnade en lägenhet och uppträdde nervöst samt stirrigt.

Enligt uppgifter från polisen följde denne efter paret på avstånd för att se vad de gjorde, de gick en runda på Mobilia och hemåt igen. Innan de han hem kontrollerades paret av polis. De visade tydliga tecken på att vara narkotikapåverkade och svarade svävande på frågor kring var de hade varit samt om de tagit narkotika.

Polisen misstänkte att paret försökte dölja något som fanns i lägenheten och beslutade därför att genomföra en husrannsakan i aktuell lägenhet för att söka efter narkotika.

I lägenheten anträffade man direkt kokain som låg helt öppet. Därefter hittade man föremål för framställan av narkotika samt 70 000 kronor i kontanter. Paret misstänktes därför för narkotikabrott genom eget bruk samt innehav.

Foto: Polisen

Då mannen i paret tidigare setts komma och gå till en lägenhet på Norregatan, där kameraövervakning fanns med anledning av ett annat ärende av Tullen, fattade inspektören beslut om att göra husrannsakan även i den lägenheten. I lägenheten på Fosievägen hittade polisen en nyckelknippa som de tog med sig för att se om en av nycklarna passade till lägenheten på Norregatan, vilket den gjorde.

När polisen gick in i lägenheten var den tom på folk näst intill omöblerad. I en garderob i lägenheten visade sig vara en stor gömma av mängder med narkotika samt skjutvapen.

Foto: Polisen

I ett flertal stora väskor och i byrålådor hittade man två automatvapen, två revolvrar, fem pistoler, tre ljuddämpare, vapendelar till en AK47 och andra vapen samt cirka 400 stycken patroner av olika kaliber till aktuella vapen. Under sängen stod en termos som polisen misstänkte innehöll farligt gods. Det visade sig att den innehöll en skarp handgranat.

Foto: Polisen

Dessutom anträffades 27 kilo cannabis, närmare 5 kilo kokain, 2 kilo amfetamin och cirka 90 000 narkotikaklassade tabletter.

Mannen erkänner narkotikabrott och erkänner synnerligen grovt narkotikabrott och uppger att han agerat på uppdrag av andra personer. Angående synnerligen grovt vapenbrott medger han att han är medveten om att det förvarats vapen där. Han säger sig inte kunna svara på frågor angående handgranaten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar