Laddar

Kriminella dödshotar personal på återvinningen: ”Ständig oro”

Kriminella dödshotar anställda på återvinningscentraler för att tvinga till sig saker. Det har gjort att personalen i Bunkeflo fått personliga överfallslarm.

delningar

Personal på återvinningscentraler i Malmö dödshotas av kriminella personer. Det rapporterar arbetet.se om. Personerna vill genom hoten tvinga till sig värdefullt avfall som datorer och bilbatterier.

En ur personalen, som arbetar på återvinningscentralen i Bunkeflo, vittnar om ett ständigt återkommande problem. Han arbetar själv vid inlämning av elektronikavfall och gamla bilbatterier. Något som är hett eftertraktat för den som vill tjäna pengar. Man kan till exempel utvinna ädelmetaller ur kretskort.

”Du ska dö”, ”vi vet var du bor” och ”vi väntar på dig utanför” är hot som personalen måste ta emot.

– Numera jobbar vi av säkerhetsskäl alltid fyra stycken tillsammans, det här är Skånes största- återvinningscentral. Och vi går alltid hem i samlad trupp när vi stänger klockan 20 på kvällen, så att det inte ska hända någon något, säger mannen som Arbetet har talat med.

Det har gått så långt att vissa kollegor vägrar stå här vid elektronikinsamlingsstationen.

–  En del är helt enkelt för rädda och föredrar de lugnare stationerna för trädgårdsavfall eller kartong. Det måste man respektera.

– Men vissa av mina kollegor känner ständig oro och sover dåligt, bland annat.

Återvinningscentralen i Bunkeflo ligger nära påfarten till Öresundsbron i sydvästra Malmö.

24Malmö.se har pratat med Malmöpolisen som inte säger sig ha tagit emot någon anmälan. – Jag har inte sett någonting. Det vill vi väldigt gärna att personalen gör så att vi kan utreda det här, säger Nils Norling, presstalesman.

Relaterade artiklar