Laddar

Kraftiga stormen ställer in tågtrafiken

Onsdagens kraftiga vindar väntas bara bli värre – då ställer Skånetrafiken in flera tågsträckor.

delningar

På onsdagskvällen kommer det att dra in kraftiga vindar över Skåne och Blekinge, särskilt längs med kusterna. Det finns därmed en risk att det faller träd över tågspåren. Skånetrafiken har därför tagit beslutet att ställa in tågen. De första järnvägssträckorna stängs av redan klockan 17.00.

En av de drabbade sträckorna är järnvägen mellan Ystad och Malmö. Skånetrafiken har beställt bussar som ska köra ersättningstrafik på den aktuella sträckan. Resenärer får dock räkna med en längre restid. Inte förrän på torsdag eftermiddag väntas tågtrafiken kunna starta igen.

Fler sträckor kan komma att stänga med kort varsel beroende på utvecklingen av väderläget. Enligt Trafikverket kan även vägtrafiken påverkas av ovädret.

Tågtrafiken kommer att ställas in på följande sträckor:

Teckomatorp – Helsingborg : Från 17:00 fram till torsdag eftermiddag. Malmö Hyllie – Ystad – Simrishamn: Från 17:00 fram till torsdag eftermiddag. Kristianstad – Karlskrona: Från 23:00 fram till torsdag eftermiddag. Karlskrona – Emmaboda: Från 23:00 fram till torsdag eftermiddag

TT-Line ställer in flera avgångar mellan Trelleborg och Rostock på grund av stormen. Det är fyra avgångar tillsammans med Stena Line som ställs in.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?