Kraftig explosion i natt – polisen utreder mordförsök

Foto: Michael Hoffman, Mostphotos - Foto: Mostphotos

En kraftig explosion inträffade i ett lägenhetshus i Rosengård under natten till måndagen. Händelsen utreds som mordförsök.

6 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades vid 03-tiden till ett lägenhetshus i Rosengård. En kraftig explosion orsakade stora materiella skador på byggnaden.

– Det är ganska kraftiga skador i trapphuset och entrédörren är totalförstörd, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Explosionen var så kraftig att betongkonstruktionen i trapphuset skadades och räddningstjänsten har behövt staga upp konstruktionen för att göra det säkert för de som vistas i huset.

Polisen har gjort en större avspärrning på platsen och området kommer att undersökas av både tekniker och vapenhund under dagen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Om dådet har riktats mot någon enskild person är ännu oklart.

– Det vet vi inte. Det är de av de saker som utredningsarbetet fokuserar på, att prata med de som bor i fastighets och se om det finns någon hotbild, säger Maya Forstenius.

Om det finns några vittnen till händelsen är också ännu oklart.

– Men det är ju flera som ringer till oss i samband med att man hör den här höga smällen. 

Tidigare under kvällen inträffade en mindre kraftig explosion i ett trapphus på Hermodsal. Om det finns något samband mellan de två explosionerna är inte fastställt.

– Det är också för tidigt att säga. Det har ju varit flera detonationer i Malmö den senaste tiden och om just de här från det senaste dygnet har koppling till varandra kan jag inte svara på i nuläget, säger Maya Forstenius.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar