Laddar

Kommunens toppchef stängs av – anklagas för sexuella trakasserier

Fastighetskontorets chef stängs av med omedelbar verkan. Anledningen är en anmälan om sexuellt ofredande.

delningar

Under onsdagseftermiddagen tog kommunstyrelsens arbetsgivarutskott beslutet att en av Malmö stads toppchefer stängs av med omedelbar verkan. Anledningen ska vara en anmälan om sexuellt ofredande i samband med en personalfest som chefens förvaltning anordnade.

– Malmö stad ser mycket allvarligt på händelsen. Alla typer av kränkningar och trakasserier strider mot våra grundläggande värderingar. Ingen medarbetare ska utsättas för kränkande särbehandling eller trakasserier, säger Carina Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsens arbetsgivarutskott

Malmö stad ska nu utreda händelsen, till dess att man kan få klarhet i hur mannen har agerat, så är han inte välkommen tillbaka till jobbet.

– Det pågår nu ett internt utredningsarbete som leds av stadskontoret med stöd av extern part där alla involverade hörs. Det finns riktlinjer och rutiner för hur Malmö stad ska hantera en händelse som denna. Utredningen får sedan visa vilka ytterligare åtgärder som ska vidtas. Medarbetaren som anmält händelsen får stöd av arbetsgivaren, säger Liselott Nilsson, HR-direktör i Malmö stad.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?