Knivman attackerade polis på centralen: "Han hade för avsikt att skada mig"

En ledig polis såg en man som satt på Malmö C med en kniv. När patrullen kom dit ska mannen ha gått till attack.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid lunchtid den 19 december förra året såg en ledig polis en man som satt vid en busshållsplats på Centralplan med en kniv. Polisen kontaktade sina kollegor i tjänst som kom till platsen och konfronterade mannen.

I en anteckning från poliserna på plats skriver en av dem att mannen "exploderar" när de tar tag i honom. Mannen ska ha vägrat släppa kniven och börjat hugga mot en av polisernas ben. Polisen lyckas dra sig undan utan att något av huggen träffade.

– De utdelas med full kraft och det råder från min sida ingen som helst tvekan om att han hade för avsikt att skada mig. Huggen är vidare med den kraft att de hade kunnat orsaka stor skada om de träffat. Jag tvingas för att parera huggen såväl "hoppa" som försöka "styra" honom med den armen vars överdel jag fortfarande håller grepp om, skriver polisen.

Kniven som mannen ska ha attackerat polisen med. Foto ur polisens förundersökningsprotokoll.

Mannen åtalas nu vid Malmö tingsrätt misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman samt brott mot knivlagen. Mannen nekar till att han ska ha huggit mot polisen men han erkänner det olaga innehavet av kniven.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar