Knivhögg sin bror flera gånger: "Det bara rinner"

Foto:Linus Gunnarsson & Polisen

Den knivhuggne mannen förnekade att det var hans bror som knivhögg honom.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

En man i 50-årsåldern döms vid Malmö tingsrätt för grov misshandel efter att ha knivhuggit sin bror.

Det var vid 18.54 den 14 februari 2019 som polisen larmades om en man som blivit knivhuggen på Hallingsgatan, Lorensborg.

Av samtalet med SOS-operatören framgår det att den knivhuggne mannen ber dem skicka en ambulans och säger att han blivit knivhuggen flera gånger i magen och i ryggen.

”Det bara rinner, det bara pissar, det bara rinner, rinner, rinner, rinner", säger han till SOS-operatören i larmsamtalet.

Två vittnen berättar hur de såg en man stappla ut från en trappuppgång talandes i telefon, troligtvis med SOS Alarm. De två vittnena hjälpte mannen och tog över samtalet med SOS och inväntade polis.

I samband med det anträffade ett av vittnena en man som verkade vara "nojig". Vittnet berättade för polisen som anlände på platsen om den "nojiga" mannen och att det verkade som att han hade blod på händerna. Han ska även ha sett hur han kom ut ur samma port som den knivhuggne mannen.

Polisen sprang efter mannen som hade lämnat platsen och lyckades gripa honom. Det visade sig vara den knivhuggne mannens bror.

I förhör berättar den knivhuggne mannen att det var en okänd gärningsman som huggit honom utomhus och inte hans bror. Han säger sig heller inte ha varit i broderns lägenhet den dagen.

Polis fann blodspår utomhus och flera blodspår i trappen i lägenhetshuset. Blodspåren som visar sig komma från den knivhuggne mannen ledde in till broderns lägenhet.

I förhör berättar brödernas mamma att den ena sonen hade ringt henne och berättat att hans bror knivhuggit honom i magen. Han fick bland annat två stickskador på vänstra sidan av bålen och en stickskada i buken.

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas för försök till mord, men tingsrätten väljer att döma mannen till tre års fängelse för grov misshandel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar